Hvorfor elektronisk faktura?

Med en elektronisk faktura får du en hurtigere og mere effektiv håndtering af fakturaer i din økonomiafdeling. Fordele med digitale fakturaer er blandt andet, at de reducerer administrationen, er søgbare og effektiviserer adgangen i organisationen.

En elektronisk faktura, eller e-faktura, er en faktura, der både sendes og modtages i elektronisk form. Når fakturaen findes i digital form, kan den også tolkes automatisk af et fakturahåndteringssystem.

For alle organisationer og virksomheder, som har behov for at tidseffektivisere og forbedre sin arbejdsmåde, er digitale fakturaer en god løsning. Med digitale fakturaer bliver håndteringen af fakturaerne hurtigere.

På hvilken måde effektiviserer og forbedrer en elektronisk håndtering af leverandørfakturaer arbejdet?

 

1. Tidseffektivitet

Økonomipersonale såvel som attestanter sparer tid ved at arbejde med fakturaer elektronisk i en arbejdsgang, hvor alle kan følge statussen på fakturaen.

 

2. Orden og styr på tingene

Økonomipersonale og attestanter ved altid, hvor en faktura befinder sig i organisationen. Med e-fakturaer reduceres også antallet af fejl – fakturaer forsvinder ikke på vej ud, kommer frem direkte og kan betales i tide.

 

3. Genfinding

Med elektroniske fakturaer slipper du for at søge i mapper for at finde dine fakturaer. Med søgefunktionen i fakturaprogrammet kan du finde frem til ældre fakturaer uden at være på kontoret. Genfinding bliver også mere enkelt, hvis du f.eks. vil søge efter alle fakturaer fra en bestemt leverandør, et bestemt projekt eller inden for et bestemt datointerval.

 

4. Miljøvenligt

Ved at sende e-fakturaer sparer din virksomhed ikke kun penge. Det er også en sikker og miljøvenlig måde for en virksomhed til at distribuere og håndtere fakturaer.